Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2018 19:19 - Freedom Writers 2007/Гласовете на свободата
Автор: yotogang Категория: Изкуство   
Прочетен: 1023 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Вдъхновяващи филми по истински истории се правят често,но ,,Гласовете на свободата"" стана един от любимите ми.Става въпрос за една млада учителка ,която е назначена в училище пълно с деца от разбити семейства с ниска култура и уважение единствено към гангстерите от съответния етнос.
Преди 3-4 дена се чудех какво да гледам и видят този филм в листата си за гледане в imdb и си казах защо пък не ,биографичен филм с Хилари Суонк. Макар че бях изморен и си мислих ,че няма да остана буден до края го изгледах с интерес .
Историята е позната напомня на,, 12 гневни мъже"" "57 (върховен филм) и на направения точно десет години по-рано филм със Самюел Джаксъм -,,187"" ,но въпреки това филма е чаровен.
В такива филми обикновено има и голяма доза романс ,писателите и сценаристите обикновено го ползват като евтин трик да се привлече вниманието на зрителя и да се запълнят няколко страници от сценария.За моя радост тук романтиката,в онзи тесен смисъл на думата свързан с любовта между двама души липсва.Но я има в своя по-широк смисъл ,както и една интимност между учителката и нейните ученици.Интимността ,за която говоря е свързана с желанието на учителката да предразположи децата да бъдат по- отворени и да споделят с нея и макар никое от тях да не го прави вербално,те споделят своите чувства и горчиви преживявания в специални тетрадки/дневници.
Филмът не съдържа много повратни моменти и е почти праволинеен ,но това не пречи да създаде едно приятно чувство на цялост и завършеност след като го изгледате.Може би това се допълва от истинността на продукцията и от факта как една учителка е успяла да повлияе на животите на толкова много хора за по-малко от 4 години.
,,Гласовете на свободата"" доставя очакваните послания за надеждата и способността да се променят съдбите на много хора от една единствена личност в техния живот и го прави по начин, който е емоционално и интелектуално удовлетворяващ.




Емоционално ваш,
Равон Тогайонг

https://yotogang.blogspot.bg/




Тагове:   freedom writers 2007,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: yotogang
Категория: Изкуство
Прочетен: 12275
Постинги: 9
Коментари: 0
Гласове: 3
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930